Faillissement dreigt voor Arend-Sosef in Honselersdijk

Arend Sosef
Arend Sosef
HONSELERSDIJK - Het Westlandse bedrijf Arend-Sosef dreigt failliet te gaan. Het concern met filialen in Honselersdijk en vier andere plaatsen in het land zit in financieel zwaar weer.
Arend-Sosef, dat zich bezighoudt met technische installaties voor tuinbouwbedrijven, ontstond in 2012 uit een fusie. De twee Westlandse familiebedrijven Nic Sosef en Van der Arend Tuinbouwtechniek hoopten samen beter bestand te zijn tegen de moeilijke markt in de tuinbouw.
Op de website van Arend-Sosef valt te lezen: ‘Als gevolg van de tegenvallende financiële resultaten van Arend-Sosef is het krediet door de huisbankier per direct opgezegd. Naar aanleiding van dit besluit beraadt de directie zich op vervolgstappen. Tot nader order zijn alle activiteiten stilgelegd.’

Curator

Directeur Bart Sosef spreekt tegen de onlineversie van het vakblad Groente en Fruit de hoop uit dat een curator snel aan het werk kan zodat de machine weer kan gaan draaien. ‘Het niet kunnen leveren van service aan onze klanten gaat ons allemaal zeer tegen het gemoed in. Maar het enige wat ik nu kan doen is de zaken netjes aan die curator overdragen.’
Een reorganisatie bij Arend-Sosef kostte afgelopen zomer nog veertig mensen hun baan. Meer dan de helft van hen had een contract voor onbepaalde tijd. Tot de reorganisatie werkten er nog 180 mensen bij Arend-Sosef.