Instellingen

Van der Ende krijgt veel bijval om wat te doen aan schlemielige bosjes olympische bloemen

DEN HAAG - Mario van der Ende krijgt veel bijval in zijn pleidooi wat te doen aan de schlemielige bosjes olympische bloemen die medaillewinnaars krijgen. De Haagse oud-topscheidsrechter wil dat Nederland bij de volgende Olympische Spelen bloemen stuurt voor de bloemencerememonies.

Als sporters een Olympisch onderdeel winnen worden zij getrakteerd op een ceremonie, waarbij zij een bloemetje krijgen aangeboden.

Maar het zijn wel 'lullige bosjes', twitterde Van der Ende woensdag. Op sociale media krijgt hij inmiddels veel bijval. Mary Verheij zegt op Facebook: 'ja viel mij ook gelijk op. Armoedig bosje. Zeker niet door Nederland verzorgd.' Ook Wilma Steijn ergert zich kapot aan de mini-bosjes. 'Ze moeten zich schamen, was bij de zomerspelen ook al het geval.'

Wat Van der Ende betreft moet Nederland voortaan de bloemen verzorgen voor de Olympische Spelen. 'Het is een mooi idee om een paar mooie bossen die kant op te sturen vanuit Nederland. Mooie pr-stunt!, zegt de voormalige toparbiter in een interview bij Omroep West. 'Die passen best in de achterbak van het regeringstoestel.'

'Waar laat je die megabossen?'

Niet iedereen maakt zich druk om de kleine bosjes overigens. Riet Zoutenbier had er nog geen moment bij stilgestaan zelfs. 'Wat een gezeur, gaat toch om wat ze om hun nek krijgen?', schrijft ze op de Facebookpagina van Omroep West. En trouwens, 'waar laat je die megabossen?', vraagt Miranda Heitman zich af.