Instellingen

Geen operaties in Diaconessenhuis Leiden tijdens kerntop

Diaconessenhuis Leiden
Diaconessenhuis Leiden

LEIDEN - Tijdens de kerntop op 24 en 25 maart in Den Haag wordt er niet geopereerd in het Diaconessenhuis in Leiden. Ook mensen die afspraken hebben staan in de poliklinieken van het ziekenhuis krijgen een nieuwe datum te horen.

De raad van bestuur van het Diaconessenhuis heeft samen met de medische staf besloten dat het ziekenhuis maandag 24 en dinsdag 25 maart weekenddiensten gaat draaien. Op die dagen is de kerntop in Den Haag, waarbij de stad en omliggende gebieden lastig bereikbaar zijn, ook al is Den Haag volgens burgemeester Van Aartsen dan geen vesting.

‘Uit alle voorlichting rond de top begrijpen we dat de Duin- en Bollenstreek zeer slecht bereikbaar is op die dagen’, zegt Yvon van Egmond, woordvoerder van het Diaconessenhuis. ‘ Juist daar komen de meeste patiënten en personeelsleden van ons vandaan. Daarom draaien we beperkt diensten.’

Dat betekent concreet dat de agenda’s voor 24 en 25 maart inmiddels gesloten zijn. De afspraken die al staan, ook voor operaties, worden opnieuw gemaakt. ‘De patiënten om wie het gaat, krijgen het allemaal persoonlijk te horen’, aldus Van Egmond.


Verplichte vrije dagen

Volgens medewerkers van het ziekenhuis worden 24 en 25 maart door het Diaconessenhuis aangemerkt als verplichte vrije dagen. Dat is volgens de cao toegestaan.


Spoedgevallen worden wel gewoon behandeld.