Instellingen

Hagenees Sjoerd Kops in de race voor titel beste Gay Barman

Gay barman verkiezing
Gay barman verkiezing

DEN HAAG - De strijd om de beste gay barman van Nederland is los gebarsten. Barman Sjoerd Kops uit Den Haag is één van de zes finalisten die kans maakt op de titel Gay Barman van 2014.

De wedstrijd is uitgeschreven door OUTTV, een televisiezender die zich richt op homo's. De winnaar van de competitie mag uiteindelijk een jaar lang de titel Gay Barman van 2014 dragen en wint een reis naar Gran Canaria.

Om deze titel in de wacht te slepen moeten ze wel een aantal opdrachten subliem uitvoeren zoals blind tappen en cocktails shaken. Ook wordt er gekeken hoe ze tegenover klanten zijn. Uiteindelijk telt de stem van de vakjury voor de helft en moeten de barmannen likes verzamelen via facebook. Eind maart strijden de laatste twee finalisten in een heuse battle om de titel. 

Doe mij nog maar een roseetje

Sjoerd is opgegeven door de twee eigenaren van de Triomf bar in Den Haag waar Sjoerd werkt, vertelde hij donderdag in het Radio West programma Debby en haar mannen. 'Maar ik had zelf ook al hard geroepen dat ik mee wilde doen.' Volgens de eigenaren is de grote kracht van Sjoerd dat hij van iedere avond een feestje maakt met zijn grapjes, dansjes en zijn verschillende outfits. 'Mijn lijfspreuk luidt niet voor niets: Doe mij nog maar een Roseetje..., aldus de barman'

Voor meer informatie of als je wilt stemmen op Sjoerd kops of een andere kandidaat ga naar de facebookpagina van OUTTVGayBarman