School Park College Alphen grijpt in na vechtpartij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Park College in Alphen aan den Rijn heeft via zijn website ouders van leerlingen geïnformeerd over een vechtpartij op de school. De school hoopt hiermee de orde weer te herstellen.
De website van de school meldt het volgende: 'In de afgelopen weken is een onveilige situatie ontstaan; ouders en leerlingen hebben, terecht, klachten ingediend.' Het bestuur verwijst hiermee naar een vechtpartij van een maand geleden tussen zes oudere leerlingen.
De politie moest hierbij aan te pas komen. Volgens het bestuur van de school heeft het incident geleid tot een onveilig gevoel bij de andere leerlingen en hun ouders.
Het Park College is een zogeheten Horizon school. Er wordt les gegeven aan moeilijk lerende jongeren of aan leerlingen met een complexe gedragsproblemen. Volgens een woordvoerder van de school komen opstootjes wel vaker voor. 'We zijn inmiddels wel wat gewend. Maar het feit dat er politie met een team langskwam, kan de situatie groter hebben gemaakt waardoor leerlingen en ouders een onveilig gevoel hebben overgehouden. En dat nemen we heel serieus,' aldus de woordvoerder.