Terug in de tijd met succesvol Within Temptation dat Amerikaanse rocklijst bestormt

WADDINXVEEN - De Waddinxveense band Within Temptation komt deze week binnen op nummer 6 in de Britse albumlijst met hun nieuwe album Hydra.
Het album bestormde vorige week al de Amerikaanse rocklijst van I-tunes waar ze direct op 1 terecht kwam, wat nog niet eerder een Nederlandse band was gelukt. Het tv programma LikeWest gaat daarom terug in de tijd met een Throwback Thursday van de succesvolle groep.
'We zijn enorm blij met deze overweldigende reacties op Hydra. We zijn net terug van een intensieve promotietrip in de US en het vuur is aan!  We zullen er alles aan doen om dit vuur op te stoken,' zegt voorzangeres Sharon den Adel. Naast Amerika en Engeland doet Hydra het goed in Europa. In tien landen kwam het album binnen in the charge van I-tunes, ondermeer in Nederland, Polen, Zweden en Italië.
Within Temptation heeft zijn zesde album vernoemt naar een onverslaanbaar meerkoppig hellebeest uit de Griekse mythologie. Op de plaat zijn gastoptredens te horen van onder anderen de Amerikaanse rapper Xzibbit. De band begint op 26 februari in Helsinki met een wereldtournee die op 2 en 3 mei eindigt in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
In Likewest beelden van hun optreden op Parkpop in 2005 waar ze de hoofdact waren.

Throwback Thursday


Throwback Thursday is een rubriek in het programma LikeWest. Hierin komen de meest bijzondere momenten momenten uit het TV West
archief aan bod. Heb je zelf een bijzonder gefilmd moment uit het verleden of wil je iets terugzien?
LikeWest van maandag tot en met vrijdag na het TV West Nieuws.