De Aarhof in Alphen voldoet niet aan brandveiligheidseisen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Winkelcentrum De Aarhof, in Alphen aan den Rijn, voldoet niet aan de wettelijke brandveiligheidseisen. Maar volgens wethouder Kees van Velzen (CDA) hoeft het winkelend publiek zich geen zorgen te maken.
In 2012 zijn strengere veiligheidsnormen ingevoerd, waar alle gebouwen in Nederland aan moeten voldoen. 'Toen De Aarhof werd gebouwd, was deze norm er nog niet. Er dus niks aan de hand', aldus Van Velzen.
Vastgoedbedrijf Corio was tot voor kort eigenaar van De Aarhof, maar heeft niets met de nieuwe voorschriften gedaan, omdat het van plan was de boel te verkopen. De nieuwe eigenaren, Sectie5 Investments en Mount Kellett Capital Management, gaan er nu nu snel voor zorgen dat het winkelcentrum aan de eisen voldoet, volgens een woordvoerder van de gemeente.

Winkelcentrum moet worden opgedeeld

Het winkelcentrum moet worden opgedeeld in afsluitbare delen, waarvan de (tussen)deuren bij een brand automatisch sluiten. Daarmee wordt voorkomen dat de brand zich verspreidt en worden veilige vluchtroutes gecreeërd.