Instellingen

Haagse boekhandel Paagman heeft interesse in Polare

DEN HAAG - Boekhandelaar Fabian Paagman, van de bekende boekhandel aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag, heeft interesse in de Haagse vestiging van Polare.

Dinsdag werd uitstel van betaling verleend aan boekhandelketen Polare. Uitstel van betaling is vaak het voorportaal van een faillissement.

Voorlopig kan Paagman nog niets met zijn interesse. Volgens de bewindvoerder van Polare gaat de voorkeur bij een doorstart uit naar verkoop van de keten als geheel. 'Ik heb wel interesse, maar we weten nog niet waar we het over hebben', zegt Paagman.

De boekhandelaar noemt het dreigende faillissement van Polare 'dramatisch'. Het is volgens hem niet zo dat andere boekhandels hierdoor veel meer boeken gaan verkopen. 'Deze boeken worden niet meer verkocht.'

Financiële problemen

Eind januari sloot Polare al zijn filialen. Het bedrijf kampt al langer met financiële problemen. Polare, voorheen Selexyz en De Slegte, telt ongeveer 400 werknemers in Nederland en is eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures. Die bezit sinds vorig jaar zomer ook de winkelketen Free Record Shop.