Vijf jaar cel voor Leidse student die huisgenote de keel doorsneed

LEIDEN - De Leidse student Wouter H. heeft vijf jaar cel opgelegd gekregen voor poging tot moord op zijn huisgenote. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.
De man probeerde op 9 juni vorig jaar de nek van zijn 19-jarige huisgenote met een mes door te snijden in een studentenhuis aan de Oude Singel in Leiden. De studente lag die nacht te slapen toen de man haar aanviel met een mes. H. zelf zei dat hij haar niets wilde aandoen, alleen zichzelf. 
De rechter acht bewezen dat hij rustig en met nadenken haar keel probeerde door te snijden. Hij wilde volgens de rechter zelfmoord plegen, maar durfde dat niet. Het ombrengen van zijn huisgenote had het laatste zetje moeten zijn om daarna een eind aan zijn leven te maken.

Zoenen met een ander

Wouter H. woonde in hetzelfde huis als de studente, zij hadden officieel geen relatie met elkaar. De man zag een dag voor het incident de vrouw met een ander zoenen.
De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar cel. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden weer goed.