Gemeente Den Haag: PVV kan niet goed tellen

DEN HAAG - De PVV moet nog maar eens goed tellen. Dat stelt de woordvoerder van de Haagse wethouder Peter Smit (VVD, verkeer) op de bewering van de PVV dat de gemeente parkeerplaatsen heeft laten ‘verdwijnen’ in de wijk Oud-Leyenburg.
De PVV gaat er in raadsvragen over de kwestie met gestrekt been in. De partij is ‘verbouwereerd over een nieuwe parkeergate’. De gemeente zou er een ‘puinhoop’ van maken. Want, stelt raadslid Daniëlle de Winter: er waren 500 nieuwe parkeerplekken beloofd, maar er zouden juist plaatsen zijn verdwenen.
De Winter: ‘Bewoners zijn de parkeerellende in hun wijk zat. Dit college breekt zonder enige vorm van planning straten in woonwijken open. Bewoners hebben niet alleen geen parkeerplaats in de buurt maar leven ook nog eens in een bouwput.’

Beloofde parkeerplekken komen er

Maar volgens de gemeente klopt er helemaal niets van de aannames van de PVV. Er zijn 468 plekken beloofd, aldus de woordvoerder van de wethouder. Daarvan zijn er inmiddels al ongeveer 430 gerealiseerd. De overige plekken moeten nog worden gevonden, maar dat is een kwestie van tijd.
En natuurlijk, zegt hij, klopt het dat er straten moeten worden opgebroken om parkeerplaatsen aan te leggen. En omdat het tijd, geld en veel overlast scheelt, wordt indien nodig tegelijk de riolering aangepakt. ‘Als  straten opnieuw worden ingericht, zijn er op sommige plekken inderdaad tijdelijk misschien even minder parkeerplekken. Dat klopt.  Maar op den duur komen er toch echt meer. De PVV moet nog maar eens goed tellen.’