Première Lonneke van Leth’s Odyssee in Fokker Terminal Den Haag

DEN HAAG - Een dansende Odysseus, omringd door tissuedansers, acrobaten en een koor. Voor het eerst in de geschiedenis zal het eeuwenoude verhaal van Homerus over de odyssee van Odysseus als dansvoorstelling met live muziek en zonder tekst op het toneel worden gebracht. De primeur is voor de Haagse choreografe Lonneke van Leth.
Sinds november repeteren in Den Haag bijna honderd mensen aan de voorstelling. Een cast van twintig professionele dansers met veertig amateurdansers, zestien musici en een vijfentwintig koppig koor brengt het eeuwenoude verhaal tot leven.
Choreograaf Lonneke van Leth: ‘In veelkleurige en spectaculaire scènes zien we Odysseus die uit zijn prille familiegeluk wordt weggerukt om oorlog te gaan voeren. De goden zijn niet gecharmeerd van zijn listige karakter en creëren voor hem een queeste die hij moet doorstaan om weer bij zijn geliefde Penelope en zoon Telemachos te kunnen terugkeren. Een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen legt hij af, waarbij hij vaak door toedoen van zijn medereizigers, zijn mannen, in de problemen komt.
De Odyssee gaat op 15 februari in de Fokker Terminal Den Haag in première gaat.