Instellingen

Nieuw Lisse en de VVD zijn geen vrienden meer

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood

LISSE - De onderlinge wrevel in het huidige college van B&W van Lisse komt vrijdag aan de orde tijdens de vijfde dag van de Omroep West verkiezingskaravaan. Nieuw Lisse kan na de verkiezingen mogelijk niet meer door één deur met de VVD.

‘De rozen zijn verwelkt’, zegt journalist Joep Derksen. Hij schrijft voor het Witte Weekblad en het Leidsch Dagblad en volgt de politiek in de Bollenstreek al jaren. ‘Nieuw Lisse heeft zich de afgelopen periode opgesteld als een oppositiepartij, onder meer over de zelfstandigheid van Lisse.’

Volgens Derksen is het maar zeer de vraag of beide partijen opnieuw samen in het college van B&W gaan zitten. In ieder geval is er geen lijstverbinding meer tussen de VVD en Nieuwe Lisse.

Radio- en tv-verslaggevers van Omroep West zijn vrijdag de hele dag in Lisse om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

De dag wordt om 18.00 uur afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit brasserie Basso, Haven 4 in Lisse. Iedereen is daar welkom om mee te praten.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur zijn de verslaggevers vrijdag regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit brasserie Basso in Lisse zijn te horen tussen 18.00 en 19.00 uur in Studio Haagsche Bluf. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.