World Forum krijgt meer congressen na overname

World Forum Convention Center Den Haag
World Forum Convention Center Den Haag
DEN HAAG - Het gaat goed met het World Forum Convention Center. Het voormalig Congresgebouw in Den Haag trok vorig meer evenementen en bezoekers dan verwacht en ook de perspectieven zijn positief. Voor 2014 worden nog meer congressen verwacht.
Voor een deel kan dat succes worden verklaard door de ingrepen die de gemeente tot nu toe heeft gepleegd in het gebouw, schrijft de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA, economische zaken) aan de gemeenteraad.
Het World Forum Convention Center bood in 2013 onderdak aan achttien meerdaagse congressen, een meer dan gedacht. Dit jaar worden negentien congressen verwacht, inclusief de kerntop.

Reacties positief

Volgens Kool zijn de reacties op de inmiddels al door de gemeente uitgevoerde werkzaamheden positief. Zo werden vorig jaar de toiletten aangepakt.
De bedoeling is dat dit jaar andere dingen in het complex. Er komt een zogenaamde ‘vlakke vloerzaal’, dat betekent dat er geen podium meer in zit. Dit is een langgekoesterde wens van congres-organisators. Kool: ‘Van bestaande opdrachtgevers worden signalen ontvangen dat zij door de toevoeging van de ‘vlakke vloerzaal’ serieus van plan zijn om te blijven congresseren in het World Forum Convention Center, dan wel dat serieus wordt overwogen om in het gebouw congressen te laten plaatsvinden waar dat voorheen niet mogelijk of niet aantrekkelijk was vanwege het ontbreken ervan.’

Dak wordt misschien groen

Verder is met Eneco afgesproken dat het centrum wordt aangesloten op stadsverwarming. Ook worden kozijnen vervangen en wordt het dak aangepakt. Onderzocht wordt of hierop zonnepanelen kunnen komen of een groen dak.
De gemeente nam vorig jaar het World Forum over van de failliete projectontwikkelaar TCN. Daarmee was in totaal een bedrag gemoeid van 25 miljoen euro. GL-Events exploiteert het gebouw en zorgt ervoor dat er congressen naartoe komen.