West-Safari: Het is stil in Woubrugge als Margot Boer schaatst voor een tweede medaille

WOUBRUGGE - Er is nog volop bedrijvigheid op de markt in Woubrugge als de eerste dames starten op de 1000 meter lange afstandsschaatsen op de Olympische Spelen in Sotsji. Maar iedereen doet nog even snel boodschappen, want ze willen de rit van ‘hun’ Margot Boer niet missen.
Eén van de marktkoopmannen komt duidelijk niet uit Woubrugge, want hij begrijpt niet waarom iedereen zo vroeg komt. ‘Gaat ze nou al weer schaatsen? Financieel is het niet zo best!’
De meesten gaan gewoon thuis kijken, maar IJsvereniging Woubrugge heeft speciaal voor de schoolkinderen Café Die Twee afgehuurd. Boven de ingang hangt een groot spandoek: ‘Margot schaatst voor een tweede medaille’.

Laatste bocht

Dat is nog maar de vraag, want ze is niet echt favoriet. Maar hopelijk geeft het brons op de 500 meter haar vleugels. Ze start in de 16e rit. Goud lijkt op voorhand onmogelijk, want de Chinese Hong Zhang heeft dan al een onmogelijke 1.14.02 geschaatst.
Als Margot Boer het ijs op gaat, roeren de kinderen zich. Ze scanderen: ‘Margot Boer! Margot Boer!’ En dat lijkt te helpen, want ondanks een achterstand komt ze alsnog in de laatste bocht langszij om de tweede tijd van dat moment neer te zetten. Zou het voldoende zijn?

Opnieuw vierde?

De meer ervaren schaatsers hopen opnieuw op een bronzen medaille. Maar met nog twee ritten te gaan, waaronder vier grote kanshebbers, dreigt Margot Boer opnieuw net naast de prijzen te grijpen. Zeker als Irene Wüst meteen onder de tijd van de Woubrugse doorgaat. Het zal toch niet weer gebeuren dat Margot als vierde eindigt?
Met nog één rit te gaan stijgt de spanning. De laatste ronde van Margot Boer was ongelooflijk sterk gereden. Maar is het voldoende? Het is inderdaad voldoende. De laatste twee schaatssters duiken niet onder de tijd van de Woubrugse. ‘Opnieuw brons! Wat wil een mens nog meer? Weer die laatste ronde. Fantastisch!’

West-Safari

De verslaggevers van de West-Safari gaan elke dag op zoek naar de mooiste verhalen voor Radio West, TV West en Omroepwest.nl. Deze week volgen verslaggevers Arbel Eshet en Rob Vlastuin de verrichtingen van onze sporters tijdens de Olympische Spelen. Heb je ook een interessant onderwerp voor de West-Safari? Laat het weten via westsafari@omroepwest.nl en wie weet komt er een verslaggever bij jou langs.
>Klik hier voor een overzicht van alle West-Safari's