Instellingen

Zoetermeerder schopt en slaat weerloze echtgenote, 2 jaar cel geeïst

DEN HAAG - Tegen een 41-jarige man uit Zoetermeer is donderdag 2 jaar cel geeïst, omdat hij zijn vrouw zwaar mishandeld zou hebben. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het stel zou vorige zomer ruzie hebben gekregen, waarna de man haar zou hebben geslagen. Door de klap zou de vrouw 3 meter naar achteren zijn gevallen en met haar hoofd tegen de deur van de oven terecht zijn gekomen. Daardoor is raakte de vrouw bewusteloos, maar de man zou doorgegaan zijn met haar te mishandelen.

Weerloos

Hij zou de vrouw terwijl ze weerloos op de grond lag hebben geschopt en geslagen. Omdat er erg veel geschreeuw uit de woning kwam, hebben getuigen de hulpdiensten gebeld. Die constateerden bij de vrouw blauwe plekken, snijwonden in haar gezicht, meerdere gebroken tanden, een hersenschudding en een gekneusde pols.

Kinderen waren erbij

De officier van justitie rekent de man de mishandeling zwaar aan, ook omdat er toen het gebeurde twee kleine kinderen in huis waren. Ook zou hij eerder onjuiste verklaringen hebben afgelegd, in een poging zijn betrokkenheid bij de mishandeling af te zwakken. Tegen de man is twee jaar cel geeïst, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook wil de officier van justitie dat hij zich laat behandelen en dat hij zich na zijn gevangenisstraf regelmatig meldt bij de reclassering.

Over twee weken weet de man welke straf hij krijgt, want dan doet de rechter uitspraak.