VIDEO: Margot Boer: 'Ik wilde nog wel een medaille naast mijn bed'

WOUBRUGGE - Margot Boer had niet verwacht dat ze nog een medaille zou winnen. Toch gebeurde dat donderdagmiddag toen ze als derde eindigde op de 1000 meter sprint. 'Het is gewoon supermooi dat dit gelukt is!’
Boer is buiten zinnen van vreugde met haar tweede bronzen plak: 'Mijn eerste medaille ligt naast mijn bed, en ik dacht ik wil er nog wel eentje hebben. Het is gewoon prachtig dat ik er nu twee heb!', juicht Boer.
Ze is ook erg blij met de steun vanuit haar geboortedorp Woubrugge: 'Dat het hele dorp meeleeft is supergaaf, ik heb al zoveel berichten gehad uit Woubrugge. Ook vind ik het heel bijzonder om een inspiratiebron voor de jeugd van Woubrugge te zijn.'

Altijd thuis in Woubrugge

'Ik ben heel erg trots op Woubrugge.' Boer woont alweer een aantal jaar in Friesland, toch blijft Woubrugge altijd haar thuis, zegt ze.

Coach Timmer

Ook coach Marianne Timmer is erg trots op Boer. ‘Ik wist wel dat het erin zat voor Margot, maar dat het echt werkelijkheid geworden is echt fantastisch. Ze kan hele grote dingen doen, dat hebben we nu wel gezien', aldus de coach.