Instellingen

Arnoud van Doorn: raadsbankje of celbrits?

DEN HAAG - Arnoud van Doorn, de Haagse ex-PVV’er die zich tot de islam heeft bekeerd, hoort vrijdag of hij de cel in moet. Hij wordt verdacht van het lekken van geheime stukken. Ook zou hij drugs aan minderjarigen hebben verkocht en een verboden alarmpistool in bezit hebben gehad.

Het Openbaar Ministerie vindt dat Van Doorn 6 maanden celstraf moet krijgen, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Van Doorn zit nu voor de islamitische Partij van de Eenheid in de gemeenteraad. Hij zegt dat hij het slachtoffer is van een 'schandalig politiek proces'. Hij heeft wel toegegeven dat hij drugs verkocht aan jongens van 14 en 15, maar dat was volgens hem een undercoveroperatie om hun 'echte dealer' te ontmaskeren. Het OM vond dat 'zeer ongeloofwaardig'.

World Forum

De geheime stukken die dankzij Van Doorn naar buiten kwamen, gingen over het World Forum, het voormalige Congresgebouw. Den Haag zou die voor 25 miljoen euro willen kopen en opknappen. Van Doorn legde het rapport erover op zijn bureau in het stadhuis en gaf zijn toegangspasje aan een journalist van het AD. Van Doorn vond dat de plannen niet langer geheim mochten zijn.

Ook de AD-verslaggever hoort vrijdag of hij straf krijgt. Tegen hem is een boete van 1000 euro geëist.