VVD: Kunstgrasveld ADO Den Haag niet naar Ockenburgh maar naar HBS

Kunstgras
Kunstgras
DEN HAAG - De VVD in de Haagse gemeenteraad wil niet dat het tijdelijke kunstgrasveld van ADO Den Haag Stadion naar Sportpark Ockenburgh verhuist.
De partij vindt het kunstgrasveld beter kan worden neergelegd bij een sportvereniging waar het veld het intensiefst zal worden gebruikt, zegt raadslid Martin Wörsdörfer. 'Eerder is door het college toegezegd dat het tijdelijke kunstgrasveld naar een breedtesportvereniging zou gaan. Het Sportpark Ockenburgh is wat de VVD betreft dan niet de meeste logische keuze. De club die daar wat de VVD betreft wel voor in aanmerking komt is HBS Craeyenhout.'
Met de keuze voor HBS Craeyenhout slaat het college volgens de VVD twee vliegen in één klap. 'Deze Haagse club, die op het hoogste niveau amateurvoetbal speelt, is dringend toe aan een nieuw hoofdveld. Daarnaast is er een lange wachtlijst van met name jonge kinderen uit omliggende wijken die daar dolgraag willen voetballen. Met het kunstgrasveld kan HBS Craeyenhout veel meer kinderen laten meedoen. Dit past in de wens van de VVD en sluit tevens naadloos aan bij het beleid van het college,' aldus Wörsdörfer.