Instellingen

Raadslid Pijnacker-Nootdorp: 'Met de dood bedreigd, stoeptegel op de auto en rare bestellingen'

Geurt Visser

NOOTDORP - ‘Hij wist waar mijn kinderen op school zaten en dreigde dat ‘ze’ me kwamen halen.’ Inmiddels kan Geurt Visser er wat luchthartiger over praten, maar toen het raadslid twee jaar geleden een telefonisch een doodsbedreiging kreeg sloeg de schrik hem om het hart. Visser zit in Pijnacker-Nootdorp voor Gemeentebelangen in de raad.

De man die hem bedreigde is opgepakt door de politie. Een interview dat Visser over fraude in de kinderopvang gaf, deed bij de bedreiger de stoppen doorslaan.

Ongeveer een op de drie raadsleden heeft de afgelopen twaalf maanden weleens te maken gehad met agressie en/of geweld vanwege hun functie, bleek donderdag uit onderzoek van Nieuwsuur. Het gemeenteraadslid kan dat dus uit ervaring onderschrijven.

De doodsbedreiging was niet het enige nare waar Visser mee te maken kreeg. ‘Ik heb een stoeptegel op mijn auto gehad. Ook zijn er de afgelopen jaren regelmatig bestellingen op mijn naam gedaan. Dan stonden er opeens drie jongens met vijftien dozen pizza voor mijn huis. Ook gebeurde het dat er tijdens raadsvergaderingen op mijn naam voor vele honderden euro’s eten is bezorgd. Heel vervelend', aldus Visser.

‘Ik heb nooit overwogen om als raadslid te stoppen’, vervolgt Geurt Visser vastberaden. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat hij weer op de kieslijst.