Simpele overwinning ZZ Leiden in Rotterdam

dejuan wright zz leiden
dejuan wright zz leiden
LEIDEN - Aan de hand van debutant DeJuan Wright heeft ZZ Leiden donderdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Rotterdam in de Dutch Basketball League. Laagvlieger Challenge Sports Rotterdam werd vooral in de tweede helft van de wedstrijd bij vlagen weggespeeld: het werd 51-84.
De wedstrijd in het Topsportcentrum in Rotterdam begon nog moeizaam. De Rotterdammers kwamen met 6-0 voordat de motor begon te draaien. Toch haalden de Rotterdammers met een kleine voorsprong van 19-16 het einde van het eerste kwart. Vervolgens gooide een time out wegens technisch mankement aan het scorebord roet in het eten voor de Rotterdammers. Na die korte pauze zat Leiden weer helemaal in de wedstrijd.
De andere nieuwkomer Kevin Thompson scoorde een paar fraaie punten, onder andere met een prachtige actie waarmee hij Rotterdammer Robert Krabbendam volledig op het verkeerde been zette en handig scoorde. Bij rust was het verschil al gemaakt: 29-41.

Tweede helft nog sterker

In de tweede helft kwam ZZ Leiden zelfs nog sterker uit de startblokken. Bovendien begon het sterk gestarte Rotterdam allerlei kansen te verprutsen. Na een run van 11 punten voor Leiden, met een aantal mooie punten van DeJuan Wright, was de wedstrijd wel gespeeld. In het laatste kwart zakte het niveau van de wedstrijd flink, maar Leiden vond het prima. Coach Toon van Helfteren zag zijn nieuwe aanwinst Wright als topscorer van het veld stappen.
Door de winst komt ZZ Leiden in de eredivisie op evenveel punten als nummer 5 Matrixx Magixx. De concurrent uit Wijchen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.