Parkeerwoede in Rijswijk, auto's vernield om hogere parkeerdruk

RIJSWIJK - De politie sluit niet uit dat recente vernielingen aan geparkeerde auto's in Rijswijk te maken hebben met de verhoogde parkeerdruk daar. Sinds de invoering van betaald parkeren in het Haagse stadsdeel Laak parkeren veel mensen hun auto in de naastgelegen Rijswijkse wijken Cromvliet, Oud Rijswijk en Te Werve.
De afgelopen tijd worden daar meer vernielingen dan normaal gemeld, stelt de politie. Die gaat extra surveilleren in de betreffende wijken. Auto's die de doorgang belemmeren, of ervoor zorgen dat hulpdiensten er niet langs kunnen, krijgen een bekeuring.
Burgemeester Michel Bezuijen (VVD) laat in een reactie weten dat voor eigen rechter spelen niet bijdraagt aan een constructieve oplossing voor de huidige parkeerproblematiek.

Oplossing laat op zich wachten

Het parkeerprobleem is bewoners en de Rijswijkse politiek een doorn in het oog. Dinsdag vergaderde de gemeenteraad over de kwestie. Verschillende partijen stelden voor een gratis vergunningensysteem, of betaald parkeren in te voeren. Verantwoordelijk wethouder Dick Jense (Onafhankelijk Rijswijk) antwoordde dat een oplossing nog op zich laat wachten. Hij heeft meer tijd nodig om het juridisch rond te krijgen.