Haags raadslid Van Doorn veroordeeld tot werkstraf en boete

DEN HAAG - Arnoud van Doorn is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur en een boete van 1.000 euro. Van Doorn is volgens de rechtbank schuldig aan het lekken van geheime raadsstukken, drugsverkoop aan minderjarigen en verboden wapenbezit.
De journalist aan wie hij de stukken had gelekt is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had 6 maanden celstraf geëist, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De AD journalist die met de sleutel van Van Doorn geheime stukken uit de kamer van het raadslid gepakt heeft is vrijgesproken.
Arnoud van Doorn is raadslid sinds 2010. Eerst zat hij namens de PVV in de raad, later bekeerde hij zich tot de islam en zocht hij aansluiting bij de islamitische Partij van de Eenheid. Daar staat hij nu op nummer 2, voor de verkiezingen van 19 maart 2014.

Geen gevolgen voor kandidatuur

In de aanloop naar de uitspraak beweerde Van Doorn dat hij terecht stond in een 'politiek proces'. Volgens hem probeert het OM een 'lastige volksvertegenwoordiger te beschadigen'. 
Zijn veroordeling heeft volgens lijsttrekker Abderazak Khoulani geen gevolgen voor zijn kandidatuur. Volgens Khoulani spelen de feiten waarvoor Van Doorn is veroordeeld, vóór zijn bekering tot moslim. 'Zijn bekering betekent dat zijn zonden zijn vergeven', zei Khoulani eerder tegen Omroep West.