'Zoetermeerders hebben recht op vergoeding voor RandstadRail-leed'

Man valt ongelukkig in de Randstadrail bij Zoetermeer
Man valt ongelukkig in de Randstadrail bij Zoetermeer
ZOETERMEER - De PvdA in Zoetermeer wil dat stadsgenoten een vergoeding krijgen als zij te veel vertraging oplopen door een storing van RandstadRail. Die vergoeding zou moeten gelden bij vertragingen vanaf ongeveer een uur, wanneer die ontstaan door de schuld van de HTM.
Volgens de initiatiefnemer, PvdA-lijsttrekker Taco Kuiper, is dat 'de beste manier om de HTM duidelijk te maken dat ze een betere prestatie moeten gaan leveren'.
Sinds het bestaan van de RandstadRail zijn er problemen. Treinen vallen uit, wissels blokkeren en reizigers klagen over de informatievoorziening.
‘De Zoetermeerse reizigers zijn het spuugzat dat de problemen met de RandstadRail nog steeds niet verholpen zijn, dit ondanks toezeggingen van de directie dat het beter zou worden’, zegt Kuiper. Hij vindt dat als de doelen niet gerealiseerd worden de directie een deel van de beloning moet inleveren. ‘Een korting van 5% op het salaris lijkt me in zo’n geval niet onredelijk,’ zegt Kuiper.

Maandag gesprek

De hele Zoetermeerse politiek is ontevreden over de prestaties van HTM op het RandstadRailtraject. De gemeenteraad heeft Peter Smit, binnen de regio Haaglanden verantwoordelijk voor openbaar vervoer, uitgenodigd om maandag te komen spreken over de problemen. De PvdA wil dan de compensatieregeling ter sprake brengen.