Nieuw Haags gemeentebestuur moet criminaliteit aanpakken

Stemmen tellen
Stemmen tellen
DEN HAAG - Het belangrijkste waar het nieuwe Haagse gemeentebestuur zich na de verkiezingen mee moet bezig houden, is de aanpak van criminaliteit en veiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep West/Een Vandaag.
Op de vraag ‘Wat zijn de belangrijkste zaken waar uw gemeente de komende vier jaar aandacht aan moet besteden?’ antwoordde maar liefst 55 procent van de Hagenaars 'criminaliteit en veiligheid'. 
Een kwart van de Hagenaars wil dat 'economie en werk' voor het nieuwe stadsbestuur een speerpunt is. 'Infrastructuur, verkeer en ov' is voor Hagenaars de derde pijler waar na de gemeenteraadsverkiezingen veel aandacht aan moet worden besteed. Over heel Zuid-Holland liggen drie thema’s iets anders.

Lokale belastingen

Daar vindt ruim 42 procent de aanpak van lokale belastingen belangrijk. Bijna even veel mensen, 41 procent wil aandacht voor criminaliteit en veiligheid.Gezondheidzorg en welzijn is voor 19 procent van de Zuid-Hollanders belangrijk.
Er komt meer uit het onderzoek van OmroepWest/EenVandaag. Maar liefst 70 procent van de Zuid-Hollanders heeft zijn of haar keuze voor de verkiezingen al bepaald. Veel mensen laten zich daarbij beïnvloeden door de landelijke politiek en beschouwen hun lokale stem vooral als 'proteststem' tegen landelijk beleid.