Instellingen

VVD en PvdA ruziën over kunstgrasveld van ADO Den Haag

Kunstgras
Kunstgras

DEN HAAG - VVD en PvdA in Den Haag ruziën over de bestemming van het tijdelijke kunstgrasveld van ADO Den Haag. Na het seizoen gaat de grasmat eruit en wordt hij als het aan de PvdA ligt verplaatst naar Sportpark Ockenburg. De VVD wil dat het veld naar HBS Craeyenhout gaat.

HBS zal het kunstgrasveld het meest intensief gaan gebruiken, voorspelt de VVD. ‘Er is een lange wachtlijst van met name jonge kinderen uit omliggende wijken die daar dolgraag willen voetballen,’ zegt VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer. ‘Met het kunstgrasveld kan HBS Craeyenhout veel meer kinderen laten meedoen.’

'Slecht idee'

De voorkeur voor HBS Craeyenhout noemt de PvdA een ‘waanzinnig’ slecht idee. ‘Het is een typisch voorbeeld van een partij die kiest voor een sterke vereniging en niet voor een zwakke vereniging,’ zegt PvdA-raadslid Gerard Verspuij. ‘Bovendien gaat de VVD voorbij aan het belang van de kinderen van de internationale school die zullen samenwerken met de drie andere sportclubs.’

Verspuij doelt daarmee op het plan dat de leerlingen van The International School en de elftallen van Die Haghe, PGS en Toofan de vaste gebruikers van het kunstgras worden, wanneer het veld naar Sportpark Ockenburgh gaat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog geen besluit genomen over de bestemming van het kunstgrasveld van ADO.