Instellingen

Omroep West verkiezingskaravaan komt naar Oegstgeest

Gemeentehuis Oegstgeest - Rhijngeest
Gemeentehuis Oegstgeest - Rhijngeest

OEGSTGEEST - De Omroep West verkiezingskaravaan is maandag in Oegstgeest. De hele dag zijn radio- en tv-verslaggevers van Omroep West in het dorp om verslag te doen van de verkiezingskoorts.

Het kan de komende vier jaar in Oegstgeest misschien alleen maar beter gaan. Eind 2012 viel het college, waarna in januari 2013 een bijna geheel nieuw college van burgemeester en wethouders werd geformeerd.

Het college viel na harde kritiek van de raad over het achterhouden van een vernietigend rapport over het financieel toezicht binnen de gemeente. In het najaar werden ‘passende maatregelen’ genomen tegen zes ambtenaren wegens ernstig plichtsverzuim.

Radiodebatten

Maandag zijn radio- en tv-verslaggevers van Omroep West de hele dag in Oegstgeest in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit Café de Gouwe, Rhijngeesterstraatweg 31 in Oegstgeest. 

Daar zal zeker de financiële positie van de gemeente aan de orde komen en net als in andere gemeenten speelt ook in Oegstgeest de vraag over fuseren of samenwerken. Het antwoord van de politiek is vooralsnog: samenwerken.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur maandagmiddag zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit Café de Gouwe in Oegstgeest zijn te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.