Parkeerplekken in Lisse heet hangijzer tijdens verkiezingsdebat

LISSE - De parkeerplekken op het Heemskerkplein in Lisse waren vrijdagavond een heet hangijzer tijdens het verkiezingsdebat dat door Omroep West was georganiseerd in brasserie Basso. Het verdwijnen van de parkeerplekken houdt de gemoederen flink bezig.
Op het parkeerterrein moeten woningen komen, maar niet iedereen is het daar mee eens. Zo hebben ondernemers, kunstenaars en omwonenden een actiegroep opgericht om de bouwplannen te voorkomen.
Ook Evert Jan Nieuwenhuis van de SGP-ChristenUnie is tegen het verdwijnen van de 37 plekken. 'Als we het centrum van de Bollenstreek willen zijn, moeten mensen ook hun auto kwijt kunnen.'

'Problemen worden groter'

Volgens het raadslid staat er nu al file. Als de plekken verdwijnen wordt het probleem alleen maar groter, zegt Nieuwenhuis. 'Nieuwe woningen zijn prachtig, maar onhandig op deze locatie.'
Zijn politieke tegenstander tijdens het debat, Kees van der Zwet van het CDA, is het met hem eens dat er te weinig plekken zijn, maar de bouwplannen schrappen, gaat hem te ver. 'Ik wil de woningzoekenden niet teleurstellen.'

Fusie en prestigeprojecten

Ook over een eventuele fusie en prestigeprojecten werd stevig gediscusseerd. Beluister hieronder de audiofragmenten van het debat.
Vrijdag 14 maart is er om 20.00 uur opnieuw een verkiezingsdebat in brasserie Basso. Dat wordt georganiseerd door sociëteit Artemis.

Omroep West-verkiezingskaravaan

Omroep West loopt zich warm voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Iedere dag gaan we met de verkiezingskaravaan de regio in om de verkeizingskoorts te meten. Alle dagen worden afgesloten met een drietal mini-debatten in een café. Maandag ging de karavaan van start in Zoeterwoude.