Advocaat schietdrama Alphen: 'Ik word nog dagelijks gebeld.'

Herdenking Ridderhof 2013
Herdenking Ridderhof 2013
ALPHEN AAN DEN RIJN - Slachtoffers en nabestaanden van het schietdrama in Alphen aan den Rijn hebben nog steeds veel last van de gebeurtenis. Dat zegt letselschadeadvocaat Orlando Kadir. Hij is advocaat van ongeveer vijftig slachtoffers, nabestaanden, ondernemers, ooggetuigen en andere gedupeerden en organiseert op 9 april een herdenkingsbijeenkomst.
Kadir zegt dat hij nog dagelijks gebeld wordt door zijn cliënten. 'Dan gaat het om verschilende problemen die verband houden met de schietpartij, zowel geestelijk als fysiek. Het drama heeft nog een hele lange nasleep, maar omgeving en gemeente lijken dat te vergeten.'
Besloten herdenking
De slachtoffers van het schietdrama in Alphen aan den Rijn worden dit jaar op woensdag 9 april in besloten kring herdacht. Het is dan precies drie jaar geleden dat Tristan van der Vlis zes mensen en zichzelf doodschoot, en zeventien andere mensen verwondde.
Volgens letselschadeadvocaat Orlando Kadir willen de nabestaanden het samenzijn los van de gemeente organiseren. 'Er zullen bloemen worden gelegd bij het monument en daarna zullen we kort samen zijn.' Vorig jaar werd een herdenking van de gemeente geboycot door  nabstaanden, omdat zij vonden dat de nazorg te wensen overliet.
Meer dan honderd keer geschoten
Tristan van der Vlis schoot op zaterdag 9 april 2011 zes moensen dood in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Hij schoot drie wapens leeg, waarvan een semi-automatisch. In een paar minuten tijd schoot hij meer dan honderd keer. Zeventien mensen raakten gewond. Daarna schoot Tristan zichzelf dood.