Instellingen

Katwijk gelijk tegen Capelle, maar laatste in topklasse

Katwijk-Capelle, Michael Owel (VI-Images/OrangePictures)

KATWIJK - Katwijk heeft zaterdag, na drie nederlagen op rij, met 2-2 gelijkgespeeld tegen Capelle. Wel zakt Katwijk naar de laatste plaats in de topklasse.

Katwijk heeft weliswaar evenveel punten als hekkensluiter Ter Leede, maar omdat de Sassenheimers een wedstrijd minder hebben gespeeld staat Katwijk laatste. De ploeg van Cees Bruinink, die tegen Capelle rood kreeg voor aanmerkingen op de leiding, heeft nog negen wedstrijden de tijd om zeven punten achterstand goed te maken. FC Lisse, die op een nacompetitieplaats staat, heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Als er een ploeg aanspraak had op de zege, dan was het Katwijk. Bij een 2-1 stand was Katwijk op jacht naar de 3-1, maar in plaats van de derde treffer te maken scoorde Capelle de gelijkmaker. Marvin Strik zette Capelle nog wel op 0-1 (strafschop), maar Jeffrey Jongeneelen en Joost Leonard hadden niet veel tijd nodig om Katwijk weer op voorsprong te zetten. Jongeneelen maakte na rust een domme overtreding. Capelle profiteerde: Philippe den Hartog counterde naar de 2-2.

Scoreverloop Katwijk-Capelle 2-2 (2-1): 0-1 Marvin Strik, 1-1 Jeffrey Jongeneelen, 2-1 Joost Leonard, 2-2 Philippe den Hartog.