Buren Benno L. tonen begrip voor zijn komst naar Leiden

Benno L.
Benno L. © Omroep Brabant
LEIDEN - De nieuwe buren van Benno L. in Leiden tonen over het algemeen begrip voor de komst van de veroordeelde ex-zwemleraar. De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft de omwonenden van L. zaterdag bijgepraat.
Volgens de gemeente was de bijeenkomst emotioneel, maar was er ook veel begrip voor de komst van de pedoseksueel. ‘Op zo’n bijeenkomst zie je dan over het algemeen de wijsheid van de grijze haren’, aldus een woordvoerder.
De gemeente Leiden had veertig adressen aangeschreven voor de besloten bijeenkomst. ‘Een kleine dertig mensen kwamen opdagen. Vooral veel alleenstaanden.’ Lenferink vertelde de buren over de noodzaak om Benno L. te huisvesten in een seniorenflat in hun buurt.

Beste oplossing

‘Veel mensen begrepen het probleem. Sommige zeiden dat ze liever de man niet in hun buurt hebben, maar velen zagen ook wel in dat onderbrengen in een seniorenflat misschien wel de beste oplossing is.’ Volgens de woordvoerder was er een goede dialoog tussen de burgemeester en de buren van Benno L.. ‘Je kunt hem moeilijk in een kinderrijke wijk onderbrengen’, was een veelgehoord oordeel van de bezoekers van de bijeenkomst.
De gemeente Leiden gaat zondag een nog groter gebied informeren over de komst van  Benno L. in hun buurt. ‘We gaan opnieuw brieven verspreiden. Eén exemplaar is ook terug te lezen op de site van de gemeente’, aldus een woordvoerder. De komende dagen volgen er ook gesprekken met directies van scholen in de buurt van het huis van Benno L. in Leiden.