VVSB wint, Haaglandia en HBS spelen gelijk

DEN HAAG - In de Topklasse heeft VVSB uit Noordwijkerhout uit met 2-0 gewonnen van Chabab. Door deze overwinning is de Noordwijkse club gestegen naar de tweede plaats.
Al in de elfde minuut scoorde Bosma uit een strafschop voor VVSB de 1-0. Het duurde tot de 37e minuut totdat Chabab de eerste kans kreeg, maar het schot van Grootfaam kwam vol op de vuisten van keeper Van der Meer.
Nog voor rust tekende Jozic voor de 2-0, nadat hij alleen op het doel van de hekkensluiter in de Topklasse af ging. In de tweede waren er niet veel kansen voor beide teams. Wel moest Chabab speler Verweij het veld verlaten met een rode kaart.

HBS pakt punt

HBS had het moeilijk uit tegen ADO'20. Waar ADO eerst nog een kans voor een bijna leeg doel mistte, schoot het na een fout van Hendriks raak en kwam het op een 1-0 voorsprong. Maar ook de verdediging van de Heemskerkse ploeg blunderde; Sami wist hiervan te profiteren en scoorde na een mooie actie de 1-1.
Na deze gelijkmaker ging ADO aanzetten en was het op zoek naar de winnende treffer. De ruimtes die daardoor onstonden, zorgden ervoor dat de wedstrijd op en neer ging. Tot uitgespeelde kansen en schoten op het doel kwam het echter niet en werden de punten dus gedeeld. HBS staat nu vijfde in de Topklasse.

Spannend slot Haaglandia

De bezoekers van Haaglandia tegen De Treffers hebben er 90 minuten op moeten wachten voordat er gescoord werd. Zowel in de eerste als in de tweede helft had Haaglandia volop kansen. Met twee ballen op de paal en twee op de lat, zat het de Rijswijkse club ook niet mee.
Uiteindelijk waren het De Treffers die geheel tegen de verhoudingen in, in de 90e minuut de score openden. In de 92e minuut trok Mitchel Jacobs de score gelijk voor Haaglandia en werd het 1-1. Haaglandia staat nu 13e.

Hoofdklasse A zondag

Koninklijke HFC - FC Boshuizen 3-1
DHC - EDO 2-3
RKAV - Westlandia 1-3
Quick - De Dijk 2-1