GroenLinkser verkoopt zichzelf op advertentieborden in supers Den Haag

DEN HAAG - Veel lokale politieke partijen trekken de komende weken alles uit de kast om zieltjes te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen, volgende maand. Een GroenLinkser in Den Haag probeert origineel te zijn met portretjes van zichzelf bij de lokale grootgrutter.

Door Marcel van den Eng

Al een paar weken duikt er bij een grote supermarkt aan de Elandstraat in Den Haag tussen de advertenties ‘schoonmaker gezocht’, ‘oude stofzuiger te koop aangeboden’ en ‘mijn kat is zoek’ een opvallend GroenLinks-portret op. Het gaat om Ali al Hadaui.
De tekst ‘kies voor lijst 5 nummer 6’ is niet wervend, maar de lokale politicus in spee hoopt op veel stemmen. De groen- en rode lettercombinatie en het portret van Al Hadaui doen de advertentie opvallen tussen de kaartjes van andere adverteerders die veelal de blauwe huiskleur van de supermarkt hebben.

Advertentieborden

‘Ik kijk zelf vaak naar de advertenties. En opeens kwam ik op het idee om via de advertentieborden van de supermarkt mijzelf aan te prijzen’, aldus Al Hadaui die zich voor het eerst heeft gekandideerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Hij laat weten vooral bij supermarkten in het centrum van Den Haag zichzelf te ‘verkopen’.  
Een handige manier van adverteren is het niet. Naar verloop van tijd worden de kaartjes op de borden weggehaald door de supermarkt. ‘Dat geeft niks’, zegt al Hadaui vrolijk. ‘Ik fiets geregeld langs om te controleren of ik er met mijn advertentie nog tussen zit.’

Verkiezingen

Hoe effectief deze manier van adverteren is, moet blijken op 19 maart als de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Is jou ook een opvallende manier van adverteren door een politieke partij opgevallen? Mail ons: online@omroepwest.nl