Burgemeester Leiden stuurt tweede brief naar wijkbewoners Benno L.

Henri Lenferink
Henri Lenferink
LEIDEN - In een nieuwe brief op de website van de gemeente Leiden geeft burgemeester Henri Lenferink tekst en uitleg over het huisvesten van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. De voormalig zwemleraar woont sinds een aantal dagen in een seniorenflat in Leiden-Zuid.
De buurtbewoners ontvangen een afdruk van de informatiebrief. Eerder stuurde de burgemeester al en brief naar de flatgenoten van L. Lenferink schrijft dat hij begrip heeft voor de emotionele reacties, maar dat ook zedendelinquenten na het uitzitten van hun straf weer terug moeten kunnen keren in de maatschappij. Hij legt uit dat er wel restricties aan de vrijheid van L. zitten en dat hij een enkelband met GPS-controle draagt.
De burgemeester roept de bewoners op om hun vragen te delen met de gemeente en zegt dat hij bereid is om een aantal bijeenkomsten te organisaren als daar behoefte aan is.

Demonstranten bij flat

Zondagmiddag verzamelden ongeveer driehonderd demonstranten zich bij de flat van Benno L. om hun onvrede over zijn komst te uiten. Burgemeester Lenferink was daar ook aanwezig om met de mensen te praten.
De voormalig zwemschoolhouder uit Den Bosch kreeg 6 jaar cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. In juni kwam hij voor het eerst voorwaardelijk vrij, maar hij werd in oktober opgepakt en terug naar de gevangenis gestuurd omdat hij diverse afspraken had geschonden.