Gratis voetbalschool Scorende Jongens wil uitbreiden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Geen schreeuwende ouders langs de lijn, geen contributiegeld, geen competities maar gewoon voetballen! ‘Scorende Jongens Nederland’ is een gratis voetbalschool die werd opgericht in Alphen aan den Rijn, maar nu flink wil uitbreiden. Volgende maand wordt gestart in Zoetermeer.
De voetbalschool werd vijf jaar geleden opgericht door de toen nog 12-jarige Sebastiaan Bredenbeek en de 13-jarige Evon Zevenbergen. ‘Scorende Jongens Nederland’ is gratis. Evon: ‘Al onze inkomsten halen we uit acties, donaties, giften, subsidie en sponsoring. Ouders hoeven dus geen contributie te betalen. Prestatie met plezier is ons motto en het moet vooral draaien om het plezier van de kinderen’.

NOC*NSF: Sportbestuur van het Jaar

Maandagochtend vertelde Evon in het programma ‘Debby en Haar Mannen’ trots dat ze als bedenkers van hun voetbalconcept in 2010/2011 werden onderscheiden als ‘Sportbestuur van het Jaar’ door het NOC*NSF. Evon Zevenbergen: ‘Onze ambitie is nu om de voetbalschool dit jaar landelijk uit te breiden. Op 10 maart starten we in Zoetermeer, maar daarnaast willen we naar Alphen aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Kaag en Braasem, Nieuwkoop, Bodegraven/Reeuwijk en Waddinxveen’.