IN BEELD: Prinsesjes poseren braaf in Lech

WASSENAAR - Braaf hebben de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane in Lech in Oostenrijk geposeerd voor fotografen en televisieploegen. Het was het jaarlijkse fotomoment waarbij In ruil voor de fotosessie de media beloofden de Oranjes de komende dagen tijdens de skivakantie in Lech met rust te laten.
Sneeuwballen gooien naar de fotografen mochten de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane ook dit jaar niet. Koning Willem-Alexander had zijn dochters vorig jaar al ingeprent dat zulk baldadig gedrag hen tot in eeuwigheid zou blijven achtervolgen, zoals zijn eigen uitroep dat de pers mocht 'oprotten' tijdens een vakantie in Ierland en het prinselijke propjes schieten vanaf het bordes van Soestdijk.
De prinsesjes bleven dan ook braaf in het gelid terwijl van achter een afzetting in de sneeuw verschillende verzoeken werden geroepen. Er moest naar links worden gekeken en naar rechts, liefst met een glimlach en met de ogen open. Het poseren gebeurde in wisselende samenstellingen, inclusief prinses Beatrix met haar acht kleinkinderen en prinses Mabel apart met haar dochters Luana en Zaria die enige overredingskracht nodig hadden.

Amalia nam de leiding

Eenmaal op de ski's toonden de prinsesjes zich minder plooibaar. Amalia had geen zin voor iedere afdaling te moeten wachten op haar zusjes, neefje en nichtjes en ook het voorstel om in een slang naar beneden te gaan met de kleinste voorop was niet aan haar besteed. Amalia nam zelf de leiding, onder luid commentaar van de rest. Het 'treintje' dat Máxima, Laurentien, Constantijn en Willem-Alexander vormden bleek bestendiger.
Prinses Beatrix was toen al weg om te gaan skiën. De in het zwart geklede Mabel was de enige die op de lange latten stapte. Maandag is het precies 2 jaar geleden dat haar man prins Friso bij Lech onder een lawine werd bedolven. Een half jaar geleden overleed hij aan de gevolgen van dat ongeluk.