Ferry de Gier is de aardigste Haagse conciërge

DEN HAAG - Conciërge Ferry de Gier van de Ostadeschool in Den Haag is genomineerd voor de Haagse Conciërge van het jaar. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door D66. Leerlingen, docenten, ouders en de schoolleiding kunnen hun conciërge nomineren.
Voor de school betekent Ferry alles, dat zegt directeur Renald Gunsch van de Ostadeschool. Ferry werkt nu een jaar op de school, maar is al 34 jaar conciërge. ‘Hij heeft in dat jaar laten zien wat hij waard is en dat is heel veel’, aldus Gunsch.
Ferry is met de nominatie helemaal in zijn nopjes. ‘Ik ben een vrolijk mens en doe gewoon mijn werk, ik wil heel graag de Haagse Concierge van het jaar worden en vind zelfs dat ik het verdien na al die jaren’.

Leerlingen

De basisschoolleerlingen zijn dol op Ferry. Manar zegt dat hij altijd lacht en nooit chagerijnig is. Imane vind het heel bijzonder dat hij helpt wanneer iemand is gevallen en pijn heeft.
Of Ferry echt  als winaar uit de bus komt, wordt vrijdag bekend gemaakt. Voor de Ostadeschool is hij sowieso de winaar.

Jury


'Conciërges zijn belangrijk voor de sfeer op school, voor de veiligheid en voor onderhoud', aldus D66-raadslid en jurylid Kim Waanders. De democraten vinden dat elke school in Den Haag een conciërge nodig heeft. Om aandacht hiervoor te vragen organiseert de partij elk jaar de verkiezing voor Haagse Conciërge van het jaar.
Aan de verkiezing van Conciërge van het Jaar in Den Haag heeft vorige keer een record aantal conciërges meegedaan. Toen won meester René van de P. Oosterleeschool in Moerwijk. Hij zit nu in de jury.