Instellingen

Omroep West-verkiezingskaravaan is dinsdag in Voorschoten

VOORSCHOTEN - De Omroep West verkiezingskaravaan is dinsdag in Voorschoten. De hele dag zijn radio- en tv-verslaggevers van Omroep West in het dorp om verslag te doen van de verkiezingskoorts.

Voorschoten is een gemeente waar het goed gaat. Het dorp is door weekblad Elsevier uitgeroepen tot beste woongemeente van Zuid-Holland. Maar is Voorschoten voor iedereen een goede gemeente om in te wonen? SP en GroenLinks vinden dat er veel te weinig goedkope huurwoningen zijn. Jongeren trekken het dorp uit.

Ook in Voorschoten speelt de vraag: kan de gemeente zelfstandig blijven? Er is al ambtelijke samenwerking met Wassenaar, is een fusie op termijn niet handiger?

De politieke verhoudingen in Voorschoten zijn de afgelopen vier jaar redelijk stabiel geweest. Daar kwam verandering in op het moment dat wethouder Blommers moest opstappen van ONS Voorschoten. Hij zat namens deze partij, een samenwerking van D66 met enkele lokale partijen, als wethouder in het college.

Blommers moest in november opstappen omdat hij als lijstduwer op de lijst van D66 ging staan. D66 had in het voorjaar van 2013 al laten weten uit ONS te stappen en als zelfstandige partij mee te doen aan de verkiezingen.

Radiodebat

De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit café-restaurant het Wapen van Voorschoten, Voorstraat 16 in Voorschoten. Iedereen is daar welkom

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De mini-debatten, vanuit café-restaurant het Wapen van Voorschoten, zijn op 18 februari te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.

Op www.omroepwest.nl/verkiezingen kun je alles volgen, ook de live-blogs.