Instellingen

'Marktkooplieden steunen verbouwing Haagse Markt in vier of meer fasen'

DEN HAAG - De vaste standplaatshouders op de Haagse Markt hebben gekozen voor renovatie van de markt in vier of meer stappen. Dat meldt de gemeente Den Haag maandagavond op basis van een peiling.

Daaruit blijkt dat 85% van de marktkooplieden zo'n gefaseerde vernieuwing steunt. Hierdoor hoeven ze minder lang op een tijdelijke plek te staan. Ze zijn volgens de gemeente bereid hiervoor een ruim 3 euro hoger markttarief te betalen. De verbouwing begint op 1 maart.  

Hoger markttarief

Wethouder Boudewijn Revis van Stadsbeheer is tevreden over de uitkomst. 'Deze beslissing heeft steun van twee van de drie marktkooplieden. Daarmee is er voldoende draagvlak voor vernieuwing van de Haagse Markt in meer fasen. Dat geeft meer rust voor de ondernemers. Het prijskaartje dat daaraan hangt, een hoger markttarief, zijn ze bereid ervoor te betalen.'

De uitvoering in vier of meer fasen moet nog door het college van b en w en de gemeenteraad worden goedgekeurd. Die komt aanstaande donderdag bijeen.

De marktkooplui schoten begin dit jaar uit de slof omdat ze het niet eens waren met de beslissing van de gemeente om van 4 naar 2 bouwfasen te gaan. Dit zou betekenen dat ze meer verlies zouden gaan lijden omdat ze dan langer op een tijdelijke markt moeten staan.