‘Leidse burgemeester neemt vrijdag besluit over huisvesting Benno L.’

LEIDEN - De Leidse burgemeester Henri Lenferink besluit vrijdag of Benno L. wel of niet kan blijven wonen in de seniorenflat op de Leidse Apollolaan. Hij heeft dat maandag gezegd tijdens twee informatiebijeenkomsten met buurtbewoners.
De gemoederen liepen volgens de bewoners hoog op tijdens de bijeenkomsten. De meeste aanwezigen zijn niet blij met de huisvesting van de veroordeelde pedoseksueel in hun wijk. Ze zeggen dat zijn veiligheid niet kan worden gegarandeerd.
Mensen zijn bang dat Benno L. weer in herhaling valt. Vooral omdat hij op loopafstand woont van een basisschool, een zwembad en een opvang voor geestelijk gehandicapten. Volgens de bewoners is dat vragen om moeilijkheden. Zij hebben de burgemeester gevraagd naar een andere oplossing te zoeken.

Thermometer in de Leidse samenleving

Volgens omwonenden overweegt de burgemeester om Benno L. elders onderdak te bieden in de gemeente Leiden. Lenferink zou niet overwegen om de pedoseksueel de stad uit te wijzen. De bewoners zelf denken daar anders over. Zij willen dat Leiden niet wordt opgezadeld met Benno L.
Een woordvoerder laat maandagavond weten dat er de hele week wordt gesproken met betrokken partijen: ‘We willen deze week een thermometer in de Leidse samenleving stoppen om te kijken wat we verder met de situatie moeten doen.’ Vrijdag wordt er dan een besluit genomen.