Instellingen

Bezorgde Leidenaren stellen Benno L. ultimatum

LEIDEN - Burgemeester Henri Lenferink moet er voor zorgen dat de voor kindermisbruik veroordeelde Benno L. voor zaterdag 08:00 uur de stad Leiden uit is. Dat zei een man die maandagavond in het programma Pauw en Witteman het woord voerde namens een aantal bezorgde bewoners.

 'Gaat het niet op zijn manier, dan gaat het op onze manier', zei hij. Op de vraag van presentator Jeroen Pauw wat hij bedoelde met 'onze manier' wilde de man niet antwoorden. 'Ik geloof nu dat u naar de bekende weg gaat vragen. Ik ga me eigen ook niet uitlokken om rare uitspraken te doen, laten we dat even vooropstellen.'

'Wat onze manier is, dat wordt dan wel bekend. Maar dat hij de stad uit gaat en achter hem aan burgemeester Lenferink dito. Wegwezen die twee. Leiden moet veilig zijn voor kinderen voor gehandicapten, voor bejaarden, voor iedereen. En dat moet in heel Nederland gebeuren. Want iedereen heeft een grote mond, maar niemand doet wat.'

De groep Leidenaren vindt verder dat burgemeester ze had moeten voorlichten over de komst van Benno L.. Ook vinden ze het onbegrijpelijk dat L. geplaatst is in een buurt van een school.

Burgemeester Lenferink liet maandag weten dat hij vrijdag beslist of Benno L. in de buurt mag blijven wonen. Ook liet hij weten dat hij vertrouwen heeft dat L. niet opnieuw de fout in gaat. Als dat wel gebeurt heeft Lenferink gezegd dat hij op zal stappen.

>>Kijk hier het fragment van Pauw en Witteman