Instellingen

Sauerbreij: Dekker maakt gigantische stappen

snowboarder michelle dekker
snowboarder michelle dekker

ZOETERMEER - Ze delen een huisje in het olympisch dorp, maar zijn beiden toch vooral met ´hun eigen ding bezig´. Snowboardster Nicolien Sauerbreij ziet natuurlijk wel hoe haar 17-jarige landgenote Michelle Dekker zich ontwikkelt. ´Ik ben blij dat zij het gat na mij gaat vullen. Ik wist wel dat ze talent had, maar ze heeft gigantische stappen gemaakt´, zegt Sauerbreij over de 17 jaar jongere olympische debutante.

´Je moet veel vlieguren maken in deze sport. Er vallen er in de tussentijd veel af, maar ik ben blij dat Michelle is komen bovendrijven. Het is een ervaringssport, maar met onbevangenheid kun je ook veel bereiken´, zegt de olympische kampioene van Vancouver 2010, die woensdag haar titel op de parallelreuzenslalom verdedigt.

Veel gesproken met Dekker heeft ze in de bergen boven Sotsji nog niet. ´Ze stelt ook geen vragen. Dat hoeft ook niet. We hebben allebei ons eigen ding.´

Het was spannend of Michelle Dekker naar Sotsji mocht kon. Ze voldeed aan de kwalificatie-eisen van het NOC*NSF, maar in eerste instantie stond ze op de internationale quotalijst als eerste reserve. Een week voor de Spelen werd definitief duidelijk dat ze kon afreizen naar de Russische Bergen.