Zoetermeerse shorttracker Yara van Kerkhof verliest op 1000 meter

yara van kerkhof, short track, shorttrack, olympische spelen
yara van kerkhof, short track, shorttrack, olympische spelen
ZOETERMEER - Weer geen succes voor de Zoetermeerse Yara van Kerkhof. Ze werd dinsdagochtend derde in haar heat bij de shorttrack 1000 meter. Daarmee zijn de spelen voor haar afgelopen.
Het is wederom geen groot succes voor de Zoetermeerse Van Kerkhof. Zaterdag haalde ze net de finale niet op de 1500 meter. Ze finishte toen in haar halve finale als vijfde.
Van Kerkhof liet zich verrassen door de Japanse Sakai in een race waarin het plan was de Canadese Maltais gewoon te volgen. 'Daarna pakte ik het verkeerd aan. Ik had moeten wachten op het goede moment om haar te passeren. Nu is het even flink balen, net als na de aflossing. Over mijn 500 en 1500 meter mag ik tevreden zijn. Daar heb ik eruit gehaald wat erin zat.'
Coach Jeroen Otter noemde het optreden van zijn pupil zenuwachtig. 'Ze was te gretig, dat valt een beetje tegen.'

Aflossing

Ook op de aflossing lukte het niet tijdens de Olympische Spelen. De Zoetermeerse zusjes Yara en Sanne van Kerkhof, de Haagse Lara van Ruijven en Jorien ter Mors ( uit Enschede) sneuvelden in de halve finale. Yara van Kerkhof botste met een Italiaanse, kwam ten val en kreeg een straf.  

Ter Mors door dankzij jury

Shorttracktster Jorien ter Mors heeft zich dinsdag bij de Olympische Spelen in Sotsji geplaatst voor de kwartfinales op de 1000 meter. Met dank aan de jury, die een andere deelneemster in de heat de schuld gaf voor de valpartij van Ter Mors. De Nederlandse kwam weliswaar als derde over de streep, maar mag gewoon starten in de kwartfinales.