Instellingen

FNV: personeel Duinrell jaren onderbetaald

© anp

WASSENAAR - De vakbond FNV Recreatie heeft attractiepark Duinrell in Wassenaar nog tot half maart de tijd gegeven om werknemers volgens de cao te betalen. Anders volgt er een rechtszaak.

Het personeel zou al jaren onderbetaald zijn, omdat Duinrell alleen het wettelijk minimumloon geeft. De medewerkers lopen tienduizenden euro's mis, stelt FNV Recreatie.  Vakbondsbestuurder Johan Bijlsma zegt het bedrijf heel vaak te hebben gewezen op de cao-verplichting. 'Het houdt een keer op, ze erkennen het wel, maar betalen niet.'

Volgens Duinrell is er meer tijd nodig om de functies te omschrijven, iets dat zorgvuldig zou moeten gebeuren. Maar de vakbond vindt dat daar 'geen jaren voor nodig zijn'. Medewerkers die klagen zouden worden weggepest. 'Als 't je niet aanstaat, moet je maar weg', horen ze. Duinrell herkent zich niet in dit beeld. 

Onderbetaling Duinrell uniek

Het probleem van onderbetaling doet zich volgens de FNV niet voor bij andere attractieparken. Daar geldt veelal de Horeca cao. Bij Duinrell is niet het geval, omdat de restaurants zijn uitbesteed. Er zou de Recreatie-cao van toepassing moeten zijn, maar het attractiepark in Wassenaar verzet zich daar al jaren tegen.