NRC: we zaten fout met publicatie Benno L.

Benno L.
Benno L.
LEIDEN - De redactie van NRC Handelsblad heeft een verkeerde inschatting gemaakt waar het gaat om de onthulling van de woonplaats van de veroordeelde zedendelinquent Benno L.. 'Wij zien het niet als onze taak de woonplaats van delinquenten, die hun straf hebben uitgezet, te onthullen.'Dat schrijft de krant dinsdagmiddag.
NRC publiceerde in de krant van zaterdag de woonplaats van Benno L.. Daarna ontstond grote onrust. De krant deed dit, zo staat er dinsdag in, omdat 'de redactie signalen had gekregen dat de burgemeester van Leiden de woonplaats van Benno L. sowieso die zaterdag bekend zou maken. In de krant zou hij het besluit om Benno L. in Leiden te huisvesten hebben willen toelichten. Dit bleek niet juist.'
De burgemeester, zo stelt NRC, organiseerde de persconferentie zaterdag naar aanleiding van het bericht in NRC Handelsblad.
Na de publicatie van de woonplaats van L. in NRC ontstond een discussie over hoe onder meer media zouden moeten omgaan met het bekendmaken van woonplaatsen van veroordeelde zedendelinquenten die hun straf hebben uitgezeten.