Instellingen

CDA Den Haag: VVD kaapt de drones van ons

Drone
Drone

DEN HAAG - De proefballon van de VVD in Den Haag om drones te laten vliegen boven de Schilderswijk heeft veel losgemaakt in het stadhuis en daarbuiten.

Het CDA herkent direct een punt uit het eigen verkiezingsprogramma. Lijsttrekker Karsten Klein is verbaasd dat de liberalen er nu een eigen draai aan geven. 'Het is uit zijn verband gerukt', zegt hij.

Het CDA wilde drones vooral inzetten voor het toezicht op grote evenementen, om kosten te beparen. Een helikopter laten patrouilleren is hinderlijker en duurder. Klein vindt het geen goed idee om drones boven de Schilderswijk te laten vliegen. Ook de PvdA loopt niet warm voor de op afstand bestuurde vliegtuigjes boven de Schilderswijk. In vragen aan het gemeentebestuur stelt die partij dat het nogal stigmatiserend werkt en de privacy van de burgers aantast.

'Hou kiezers niet voor de gek'


Klein zit er niet mee dat de VVD grabbelt in het verkiezingsprogramma van het CDA. 'Kennelijk hebben we goede zaken in de winkel liggen. Het betekent dat we met de VVD de komende jaren zaken kunnen doen over drones.' Volgens de lijsttrekker komen er door  de verkiezingscampagne allerlei onderwerpen in een stroomversnelling die jaren zijn blijven liggen.

Zo presenteerde de VVD het plan om de overlast van weesfietsen in alle wijken eindelijk eens goed aan te pakken. Het vorige college van B en W slaagde er niet in om dit van de grond krijgen. Dezelfde VVD steunt volgens Karsten Klein nu ook de ontwikkeling van een Atlantikwall-museum, in 2003 al een punt in het CDA-verkiezingsprogramma.

De lijsttrekker van het CDA hoopt dat de collega-politici in Den Haag voortaan ook vertellen waar ze hun ideeën vandaan halen. 'Hou de kiezer niet voor de gek. Volgende keer moeten we gewoon aan de slag met deze punten en uitvoeren wat je belooft.'