Opnieuw schreeuwende demonstranten bij Benno L. in Leiden

LEIDEN - Bij het huis van pedoseksueel Benno L. in Leiden wordt dinsdagavond opnieuw gedemonstreerd. Zo’n 80 tot 100 mensen staan voor de seniorenflat aan de Apollolaan in Leiden. Ze willen dat L. zo snel mogelijk uit hun stad vertrekt.

Onder het genot van jointjes schreeuwt een aantal van de demonstranten: 'Die pedo moet weg'. Ook wordt er gediscussieerd met politieagenten die een oogje in het zeil houden. De mensen zijn het niet eens met het besluit dat de veroordeelde pedoseksueel in hun stad is komen wonen.

Bewoners van de flat zijn niet blij met het protest voor hun deur en ervaren het als 'dreigend'. Maar vooralsnog verloopt alles rustig en heeft de politie de situatie onder controle.

Terug naar de gevangenis

Zondagmiddag togen ongeveer 300 boze Leidenaren naar de seniorenflat waar Benno L. sinds vorige week woont. Ze willen dat de oud-zwemleraar weer terug de gevangenis in gaat en uit Leiden verdwijnt. Burgemeester Henri Lenferink ging die middag met de demonstranten in gesprek.

Een dag later vertelde een van de demonstranten in het televisieprogramma Pauw en Witteman dat L. zaterdagochtend om 8.00  uur weg moet zijn. 'Anders gaat het op onze manier', voegde hij daaraan toe. 'Wat onze manier is, dat wordt dan wel bekend.'

Beslissing

Burgemeester Lenferink liet maandag weten dat hij vrijdag beslist of Benno L. in de buurt mag blijven wonen. Ook liet hij weten dat hij vertrouwen heeft dat L. niet opnieuw de fout in gaat. Als dat wel gebeurt neemt Lenferink zijn verantwoordelijkheid en stapt hij op als burgemeester.

Deel dit artikel: