Instellingen

Herman Otten moet definitief weg van Haagse Markt: 'Dit is diep en diep triest'

DEN HAAG - 'Zwaar klote', zegt de eigenaar van lunchroom Otten op de Haagse Markt. Herman Otten heeft woensdagmorgen te horen gekregen dat hij het kort geding dat hij tegen de gemeente Den Haag had aangespannen om te voorkomen dat zijn zaak dicht moet, heeft verloren. 'Het is nu definitief', verzucht hij.

Otten probeerde dinsdag bij de rechter aan te tonen dat niet de renovatie van de Haagse Markt de reden was dat hij weg moest, maar de komst van grotere perrons voor RandstadRail.

De rechter oordeelde echter dat die redenering geen stand houdt. Waarom precies, wordt later duidelijk als ook de schriftelijke motivatie van het vonnis naar buiten komt. Maar het betekent in de praktijk dat Otten de zaak – die al meer dan 30 jaar op de Haagse Markt is gevestigd – moet sluiten.

Op 25 februari moet hij hem leeg opleveren. Hoe? Dat weet hij zelf ook nog niet. 'Ik moet hem ook afbreken, maar ik zou niet weten hoe. Ik heb verstand van kroketten en een lekker broodje. Niet hiervan.'

Ondertussen is hij ernstig teleurgesteld en zijn klanten ook. Bij de zaak barstten vanmorgen vaste klanten in tranen uit. ‘ Het is diep en diep tragisch', zegt de eigenaar. ‘Het lijkt wel of we een stel criminelen zijn.' De gemeente laat weten niets aan het vonnis van de rechter te willen toevoegen.