Internethit Willem Bos gestopt met photoshoppen: nu echte selfies

ZOETERMEER - Het Zoetermeerse raadslid Willem Bos (D66) is gestopt met photoshoppen. Enige tijd geleden werd Bos een hype op internet, omdat hij steeds dezelfde afbeelding van zijn gezicht in foto's plakte.
Willem Bos is een zogenoemde 'meeschrijver' van lokale nieuwssite Dichtbij.nl. Op deze site schrijft hij stukjes over zaken die in de gemeente Zoetermeer spelen. Bij ieder stukje plaatst hij een foto van het onderwerp waarover hij schrijft, met daarin - aan de rechterkant - zijn gezicht gephotoshopt. Een dj van Radio Veronica ontdekte de photoshop-kunsten van Willem Bos.
In korte tijd werd het creatieve raadslid een hype op het internet. Bos dook ineens overal op, niet alleen op plekken in Zoetermeer, maar ook bij de explosie van een zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog in Katwijk en een concert van popster Miley Cyrus en Robin Thicke. Maar Bos was ook ineens te zien in series, zoals Star Trek en Game of Thrones. Hij dook vorige week ineens op in de VPRO-gids bij de aankondiging van een medisch programma op het Frans-Duitse kanaal Arte. Bos was getuige van een operatie.

Die tijd is voorbij

Inmiddels is Willem Bos gestopt met photoshoppen, maar maakt hij echte selfies. Dit keer is hij 'bij' de Rokkeveenseweg. Nu vrachtverkeer niet meer over de Stationsstraat in Zoetermeer mag rijden, rijden vrachtauto's over de Rokkeveenseweg. 'We moeten niet van de regen in de drup komen', zegt het betrokken raadslid, die hoopt dat het op de Rokkeveenseweg nu wel veilig blijft. En daar heeft hij een selfie gemaakt zoals het hoort: met de smartphone in de hand, en niet achter de pc.