Beheerder 'Benno L. weg uit Leiden' ook aangeklaagd

LEIDEN - De beheerder van de Facebookpagina 'Benno L. weg uit Leiden' wordt ook gedagvaard door de Bond van Wetsovertreders (BWO). De beheerder had tot 15.00 uur de tijd om de pagina te verwijderen, maar deze is nog gewoon op internet te vinden.
Eerder sleepte de BWO Marcel Groenendijk voor de rechter: de man die burgemeester Henri Lenferink (PvdA) van Leiden een ultimatum stelde. Lenferink zou tot 8.00 uur zaterdagochtend de tijd hebben om L. de stad uit te zetten, daarna 'gebeurt het op onze manier' zei hij in het tv-programma Pauw en Witteman.
De BWO had de beheerder van de Facebookgroep ook een ultimatum gesteld: voor 15.00 uur woensdagmiddag moest de pagina offline zijn, op straffe van een dwangsom van 1.000 euro per dag. Maar precies om 15.00 uur werd een poster van 'Loesje' geplaatst met de tekst: 'het recht om jezelf te verdedigen. Daarvoor zou vrijheid van meningsuiting toch voldoende moeten zijn.'

Benno L. weg uit Leiden is 'schandpaalactiviteit'

Wel is de profielfoto van de pagina verandert. De groep heeft nu een geanonimiseerde foto van Benno L. als profielfoto geplaatst, met een zwarte balk.
De Facebookpagina is volgens de BWO een 'schandpaalactiviteit' en er zou sprake zijn van opruiing. Benno L. woont sinds kort in een seniorenflat in Leiden.