Samenscholingsverbod in Leiden rond woning Benno L.

LEIDEN - Rond de woning van Benno L. in Leiden is sinds woensdagavond een samenscholingsverbod van kracht.
Dat meldt de gemeente op de site. De gemeente schrijft dat in het belang van 'de rust in de wijk en de veiligheid' is besloten dat er een samenscholingsverbod geldt in het gebied tussen de Voorschoterweg, Korte Vliet, Tjaikowskikade, Mendelssohnkade, het Berliozpad, de Rossinistraat en Churchilllaan.
'Het samenscholingsverbod treedt vandaag in werking en duurt zo lang als de burgemeester dit noodzakelijk acht en het besluit weer intrekt', tweet de gemeente.
Demonstranten laten Omroep West weten toch te gaan demonstreren. Zij willen woensdagavond met potten en pannen duidelijk maken dat Benno L. moet vertrekken. Zij verwachten zeker zo´n honderd actievoerders.

Benno L.

Afgelopen weekend werd bekend dat de veroordeelde pedoseksueel Benno L. zich met toestemming van burgemeester Henri Lenferink in Leiden heeft gevestigd. Hij woont in een seniorenflat aan de Apollolaan.
Een groep Leidenaren wil dat de oud-zwemleraar vertrekt en heeft een ultimatum gesteld. Zij willen dat Benno L. voor zaterdag 8.00 uur vertrekt. Burgemeester Lenferink neemt vrijdag een besluit.

Demonstraties

De groep boze Leidenaren heeft zondag en dinsdag ook al gedemonstreerd bij het huis van Benno L.. Bij de seniorenflat zijn inmiddels bewakingscamera's opgehangen.
>Lees meer over Benno L. in ons dossier